Cumpara de la o afacere mica

De la actorie la cherhana

sept. 23, 2020

Salutare! Sunt Stelica. Sunt convins ca ai auzit de plaja Corbu. Dar haide sa iti spun si povestea primei mici afaceri de acolo, cherhanaua Casa Veche.

Exista oameni de care te indragostesti la prima vedere, exista filme pe care le vezi fara sa clipesti, exista gusturi pe care le savurezi fara sa respiri, exista locuri care te cuceresc pur si simplu prin frumusetea lor. Sunt actor de peste 18 ani, iar prin 2007 am avut un spectacol in zona plajei Corbu. Si m-am gandit atunci ca, daca n-as fi fost actor, as fi vrut sa am un restaurant exact acolo. Probabil ca am gandit cu voce tare, pentru ca m-am trezit sprijinit de oamenii din jurul meu si uite asa am ajuns sa deschid cherhanaua Casa Veche, la Corbu.

Am intrat chiar in cartea de onoare a localitatii ca primul investitor - suna pretentios pentru mica mea cherhana - de pe acesta plaja.

Cum se impaca viata mea de actor cu antreprenoriatul?

O perioada nu s-au impacat, am renuntat la actorie pentru afacere doar pentru ca, din pacate, ziua are doar 24h, iar antreprenoriatul implica timp si dedicare maxima. Dar pasiunile nu dispar si unde este pasiune, exista solutie. Asa mi-a venit ideea sa organizez, in fiecare vara, pe plaja, o tabara de teatru pentru tineri actori pasionati. Iar acum pot sa traiesc ambele pasiuni: actoria si oferirea produselor specifice din peste savurate in briza marii.

Daca ar fi sa aleg intre cele doua…

Eu cred ca nu trebuie intodeauna sa alegem. Trebuie sa cautam solutii care sa ne impace pasiunile chiar si atunci cand acestea nu par compatibile. Cine s-ar fi gandit la actorie si cherhana in acelasi loc? Dar iata ca a functionat. Ba mai mult, am deschis si o a doua cherhana “Popasul Pescarilor”, tot in Corbu si in continuare, vara de vara avem spectacole cu tineri actori care abia asteapta sa isi intalneasca publicul.

Eu sunt un norocos

Poate va mirati ca zic asta tinand cont ca cele doua activitati, actoria si restauratia, au fost puternic afectate in acest an. Si nu pot zice ca la nivel de incasari stam prea bine, dar ca antreprenor am invatat ca sunt ani si ani, ca mereu poate aparea ceva care te obliga sa te reinventezi tu ca minte si apoi ca afacere. Mai mult, ca om, chiar cred ca situatia nu este mai rea ca alta data, au mai fost molimi pe pamant si lumea s-a adaptat si a progresat in continuare. Eu sunt optimist!

Cum stiu eu ca mi-am gasit sensul?

Pentru ca, oricat de greu ar fi, in fiecare dimineata am acel sentiment de iubire, armonie si simt ca apartin in totalitate acestui loc. Iubesc valurile, marea, nisipul, cherhanaua... si oamenii. De la clientii care ne trec pragul si care pleaca incantati de ce au mancat la noi, pana la oamenii din bucatarie, alaturi de care lucrez, nu de putine ori, cu o mare placere!

 

Te astept cu drag,

Stelica

Blogul BT Mic Blogul BT Mic Blogul BT Mic Blogul BT Mic