btmic.ro
Cumpara de la o afacere mica

District of Toast – Locul perfect pentru un toast 

District of Toast – locul unde tii un toast cu prietenii si servesti un toast gustos[EAM1]  


 [EAM1]Daca e prea lung, se poate pune “DOT –locul unde tii un toast cu prietenii si servesti un toast gustos”

 

Sep 10, 2020

Buna. Sunt Marian si muncesc cu drag si spor in HoReCa de la 16 ani. Am inceput ca spalator de vase intr-o bucatarie si in alti 16 ani am trecut prin toate posturile: piccolo, ospatar, ajutor de barman, barman, bar manager, manager si general manager. Dar hai, mai bine, sa iti povestesc despre DOT sau toata experienta mea de pana acum, pusa intr-o farfurie, intr-un pahar si intr-un zambet.

Dupa atatia ani de experienta in restaurante, sa-mi deschid o afacere in acest domeniu a venit natural. Idealul meu era sa am un spatiu fain, in care clientul sa se simta bine, relaxat, sa se bucure de timpul petrecut cu prietenii, sa manance o gustare buna, iar seara sa inchine un pahar intr-o atmosfera vesela.

De aici ideea DOT – District of Toast. Apoi, chiar dualitatea cuvantului toast care inseamna deopotriva invitatia la a inchina o bautura in cinstea cuiva cat si o mancare casual, rapida, ne-a dat ideea de ce am putea servi in districtul nostru.

Ce ofera DOT mai exact?

Una dintre cele mai frecvente intrebari pe care le primim este daca vindem omlete si la ora 23:00. Pai, nu exista oameni care se trezesc seara? Incercam sa facem din mic dejun o experienta WOW, fie la noi in local, fie la tine acasa prin produsele „de uns” pe care le livram, precum hummus, pasta de ardei copti, crema de branza cu pastrav afumat, icre vegane etc. Visul nostru in viitor este sa avem o fabrica de borcane, sa le umplem cu tot ceea ce facem noi si sa le distribuim in toata tara. Pe scurt, vrem sa ajungem chiar si pana in Focsani cu faimosul nostru hummus cu hribi.

Inca asteptam sa se contureze noua normalitate. Intelegem ca lucrurile nu vor reveni la ceea ce stiam si suntem pregatiti pentru a ne adapta si a continua aceasta afacere.


Marian, DOT

Cine ne trece pragul?

Piata ne-a pozitionat in zona healthy, gourmet, brunch place si hip nights cu toate berile noastre artizanale si cocktail-urile pe care le dezvoltam. Cu pop-up store-ul nostru din piata Mihai Viteazul din Cluj ne adresam persoanelor care sunt preocupate de produse fara conservanti sau amelioratori de aroma si care vor sa cumpere de la producatori locali.  Aici, se pot gasi produse precum hummus, crema de branza, icre vegane si cam tot ce iti poti unge pe o felie buna de paine. Sambata dimineata, in piata, am observat un trend de iesire in natura, in care clientul se aprovizioneaza cu tot ce se poate pentru un picnic reusit: mancare, cocktail-uri la litru, limonade la litru, beri artizanale si cafea.

Dar clientii “ne trec pragul” si in online, atat pe site-ul nostru Districtoftoast.ro cat si pe pagina de Facebook DOT si Instagram @districtoftoast. Iar mai nou si pe platforma ZONIZ, la care am lucrat din pandemie.

Cum ne-a fost in ultimele luni?

Nu este amuzant, dar ordonanta de guvern in legatura cu inchiderea restaurantelor ne-a prins fix cand am implinit un an. Nici nu am avut timp sa sarbatorim. Au fost cateva luni in care am simtit ca am muncit si a trebuit sa fiu creativ cat pentru 3 ani, pentru a face fata situatiei critice caracteristice pandemiei. Dar nu a fost in van, caci am reusit sa stabilizam incasarile. 

 

Cu drag,

Marian

Alte articole