Cumpara de la o afacere mica

La intersectia dintre lemn, arta si tehnologie

sept. 10, 2020

Buna! Sunt Alina si sunt administrator, sef de productie, contabila, director de vanzari, responsabila cu logistica si secretara la alyna.ro. Pe scurt, antreprenor roman. Iar prin afacerea mea, am combinat lemnul traditional cu printul modern pentru a da nastere unor obiecte de mobilier originale.

Ideea unui mobilier pentru cei mici care sa ii atraga si care sa le stimuleze creativitatea mi-a venit ca mamica, in cautarea acelui tip de jucarie colorata, din materiale de calitate si care in acelasi timp sa aiba o componenta educativa. Am pornit afacerea acum doi ani si in ea ne-am implicat toti din familie: copilul meu, care a creat necesitatea, dar care a fost si primul nostru client si sotul, care a adus la viata ideile mele.

Cred ca afacerile de familie sunt foarte importante in ecosistemul de afaceri, pentru ca au acea doza de naivitate de a face lucruri, poate nevalidate economic in prima faza, dar si acea doza de anduranta de a duce lucrurile intr-o zona in care sa performeze. Iar cand esti coplesit de valul de simpatie manifestat de participantii la Targul International de jucarii de la Nurnberg, simti ca acea anduranta si-a atins scopul.

 

Ce inseamna pentru noi mobilier creativ?

Pe scurt, este vorba de masute si scaunele din lemn pe care se aplica diverse printuri atractive pentru copii. Exista o gama variata de imagini din care clientul poate alege, dar facem si printuri la cerere, asa incat, masuta copilului tau sa se plieze pe preferintele lui.

Pe masura ce capacitatea de productie si cererile din zona Home & Deco au crescut, in mod natural am lansat si colectii pentru cei mari: Home, Coffee si Unica. Dar pentru a intelege cel mai bine despre ce vorbesc, haide pe www.alyna.ro

Cine sunt clientii nostri?

Avem clienti din toata tara, din mediul urban sau rural, de toate varstele, parinti, bunici, matusi sau prieteni in cautarea unui cadou aniversar deosebit si pe toti ii unesc cateva lucruri: dragostea pentru copii, dorinta de a sustine educativ, dezvoltarea lor de la varste fragede, dar si un respect deosebit fata de producatorul roman.

Anul 2020 pentru noi…

Este un an in care ne continuam cresterea, mai ales ca in contextual actual, responsabilitatea educatiei s-a mutat intr-o mai mare masura catre parinti, iar nevoia de mobilier creativ si educativ pentru camera copilului a crescut. Consider ca este un moment bun pentru micile afaceri sa inoveze si sa aduca schimbari in bine in piata. Noi incercam asta prin produsele noastre 100% personalizate, care cu timpul vor inlocui o parte din produsele de serie.

Ce as spune celor care detin o afacere mica?

As spune ca antreprenoriatul este o disciplina olimpica, profesional vorbind, dar asta naste progresul.  Asa ca fiti curajosi, nu folositi pandemia ca o scuza sa nu faceti nimic, cautati vulnerabilitatile marilor jucatori din orice domeniu si speculati-le intr-un sens pozitiv. Munciti, munciti, munciti.

Ce ma motiveaza si da sens afacerii mele?

Mai multe lucruri, dar cel mai important, este cand dupa vanzarea unui produs, aud in telefon vocea incantata a unei mamici care imi spune, facand referire la masuta cumparata: “Aici mananca, aici se joaca, aici le vrea toate.

 

Cu drag,

Alina

Blogul BT Mic Blogul BT Mic Blogul BT Mic Blogul BT Mic