btmic.ro
Cumpara de la o afacere mica

New Spot – o afacere nascuta din pasiunea pentru cafeaua proaspat prajita

Sep 16, 2020

Buna. Sunt Adrian si acum cativa ani am descoperit ce inseamna cafeau de specialitate, cafeaua proaspat prajita. Pasiunea pentru o cafea buna a adus cu sine si ideea de a-mi deschide o cafenea mica.

Sunt bautor de cafea de mult timp, dar acum 7 ani am descoperit ce inseamna o cafea buna, cafea din boabe de calitate superioara, proaspat prajita si corect preparata. Am devenit din ce in ce mai pasionat si multa vreme nu am facut altceva decat sa studiez si sa experimentez diverse sortimente de cafea si metode de preparare. Dar deja in minte incoltise ideea de a-mi deschide o cafenea. Si pentru ca sunt un familist convins, mi-am dorit sa fie o afacere de familie, in care fiecare dintre noi, eu, Ioana, sotia mea si cei doi copii sa ne gasim bucuria de a ne implica in fiecare zi.

Asa s-a nascut New Spot. Prima locatie a fost deschisa in octombrie 2019 si se afla pe Sos. Mihai Bravu, Nr. 114, la metrou Iancului, iar cea de-a doua a fost deschisa in august 2020 si se afla in Complex Piata Sudului.

Sunt sigur ca se pot gasi solutii si oportunitati in orice tip de business, cel mai important este ca antreprenorul sa-si urmeze viziunea si sa se intrebe "ce sa fac?" in loc de "ce ma fac?". 


Adrian, New Spot Cafe

Ce am incercat sa facem prin afacerea noastra?

Ne-am dorit sa aducem in randul tuturor consumatorilor de cafea un produs de calitate. Venim cu o cafea premium, dar ne adresam oricarui segment de clienti, care apreciaza sau vor sa descopere savoarea unei cafele proaspat prajite. Nu am urmarit ca profitul nostru sa fie generat de adaos, ci mai degraba de rulaje, astfel incat tot mai multe persoane sa se poate bucura de o cafea buna. Intotdeauna mi-am dorit ca si parintii mei si oamenii ca ei, oameni de rand, atunci cand merg la cumparaturi sau intr-o piata sa poata sa aiba parte de o cafea de specialitate.

Cum a fost pentru mine, ca antreprenor cu activitate sub 6 luni, criza sanitara?

Consider ca adevaratele probleme pot fi rezolvate, doar cele imaginare nu pot fii invinse. Nu pot spune ca aceasta criza sanitara nu ne-a afectat afacerea, dar reusisem deja sa avem o clientela fidela care ne aprecia produsele si lucrurile se asezasera. In plus, o parte din oamenii care au fost nevoiti sa lucreze de acasa, ne-au descoperit si au devenit clienti zilnici, noi vanzand cafea TO GO. In plus, cu incredere in viziunea mea si in produsele noastre mi-am pastrat atitudinea pozitiva si nu am fugit de frica, ci am fugit catre frica, si anume am mai deschis o noua locatie.

Ce am invatat rapid in antreprenoriat?

Ca lucrurile pot fi imprevizibile si ca este necesar sa stii sa te readaptezi la situatii noi. Sunt sigur ca se pot gasi solutii si oportunitati in orice tip de business, cel mai important este ca antreprenorul sa-si urmeze viziunea si sa se intrebe "ce sa fac?" in loc de "ce ma fac?". Eu, ca antreprenor, stiu ca ma voi intreba mereu ce sa mai fac, astfel incat clientul sa plece cat mai multumit de aroma cafelei New Spot si de interactiunea cu noi.

 

Cu drag,

Adrian

Alte articole