Start Online

Bogdan Manolea – despre marca TRUSTED pentru un magazin online

iul. 21, 2021

Ai deja un magazin online lansat de curand si te astepti sa “curga” comenzile inca din prima zi? Dorintele pot deveni realitate, dar pentru asta trebuie sa facem ceva mai mult.

In cadrul proiectului Start Online by BTMic, TRUSTED.ro a ajutat 10 noi magazine online sa indeplineasca criteriile Trusted.ro printr-un proces de educatie si indrumare, care face parte din misiunea noastra de a ajuta magazinele online sa creasca increderea clientilor in ele:

Facem de multa vreme diverse tipologii de cursuri pentru magazine online sau persoane care doresc sa dezvolte un e-commerce in viitor, dar aceasta este prima oportunitate de a lucra direct cu firme aflate in prim proces de extindere a activitatilor din offline catre online. Cand esti la inceput de drum, trebuie sa le faci pe toate - de la adaugarea produselor in site pana la asistenta cu clientii nemultumiti. De aceea e important sa ai informatiile esentiale legate de aspectele cu care te vei confrunta cu siguranta - garantii legale si comerciale, retururi, date personale sau promotii, iar un proces ca cel din cadrul proiectului BTMic e poate cea mai buna metoda pentru primii pasi.” explica Bogdan Manolea, co-fondator Trusted.ro.

Pe langa explicarea obligatiilor legale, o parte importanta din activitatea noastra este de a incuraja magazinele online sa adopte practici care sa creasca increderea, inclusiv prin colectarea si afisarea opiniei clientilor.

Ca si cumparator online, ai intalnit deseori site-uri pe care ai citit recenzii de la diversi cumparatori, care acordau “stelute” si te intrebai daca oare acestea sunt reale, daca te poti baza pe informatia de aici. Iar raspunsul este “depinde”.

Daca magazinul online are un sistem de recenzii prin care se asigura ca doar clientii reali ai magazinului pot scrie o opinie, atunci da, merita sa iei in calcul ceea ce spun altii despre produsul / serviciul respectiv. Daca insa, vei constata ca toate opiniile sunt scrise cam in acelasi ton si absolut toate sunt de nota 10, ar trebui sa iti pui un semn de intrebare legat de veridicitatea acestora.

Acum, hai sa vedem aici ce ar trebui sa faci ca site-ul tau sa transmita incredere si recenziile primite de la clienti sa devina un instrument real si util in dezvoltarea afacerii tale online.