Cumpara de la o afacere mica

Atelierul Funkers pentru oameni funky

sept. 23, 2020

Buna! Sunt Georgiana. Vreau sa iti povestesc cum am facut o afacere 100% online, pornind de la felul in care ma imbracam.

Dintotdeauna am avut o mica obsesie de a ma imbraca in fiecare zi altfel. Altfel fata de ziua precedenta, dar mai mult, altfel decat oricine altcineva de pe strada. Nu era o obsesie pe care sa o pot sustine financiar, asa ca am inceput sa imi modific hainele pe care le aveam: aceeasi bluza, in diverse variante, incat sa para un articol vestimentar cu totul diferit. Si am descoperit magazinele second-hand, unde puteam gasi haine super cool la preturi mici.

Lumea din online ma complimenta pentru tinutele mele postate si atunci mi-a venit ideea: cum ar fi sa cumpar haine second hand, sa le modific si apoi sa le revand prin Facebook. Primele articole au avut un succes impresionant si totul s-a vandut in maxim 30 minute. Acesta a fost inceputul brandului Funkers.

 

Funkers… since 2012

In 2012 am creat site-ul. Afacerea a evoluat mult. Am inceput sa primesc solicitari din partea clientelor si pentru haine noi, nu doar second hand. Am trecut treptat la comercializarea de haine noi, pe care fie le cumparam din magazine specializate, fie le fabricam in colaborare cu diverse ateliere din Bucuresti. Din ambitie si cu o dedicare de peste 14 ore de munca pe zi am invatat croitorie, m-am implicat in fiecare detaliu de productie pana cand am detinut informatii la nivel de profesionist. Si astfel am ajuns sa am propriul atelier de productie.

Ce e special la hainele marca Funkers?

Produsele Funkers urmeaza trendurile vestimentare actuale, dar raman in tiparul de produse funky, diferite, cu design inedit, ceva ce nu poate fi regasit in fiecare magazin. Aproximativ 95% dintre articolele Funkers sunt fabricate in regim propriu, restul fiind produse de import. Iar daca pe piata de materie prima din Romania am gasi tot ce ne dorim, am ajunge la 100% articole produse in atelierul propriu.

Clientii mei… sunt cei mai funky

Clientii Funkers sunt oameni care cauta articole WOW, pe care nu le vezi la altcineva cand mergi pe strada. Sunt oameni care ies din zona de confort, nu se limiteaza la ce e obisnuit, comun. Sau care pur si simplu vor sa exteriorizeze unicitatea lor si prin stilul vestimentar.

Si as mai zice ca sunt oameni cu apetit in zona virtuala, caci toata vanzarea o realizam online prin site-ul www.funkers.ro, ne promovam pe canale sociale Instagram, Facebook, grupul de Facebook (Let’s be Funk Friends), Pinterest (Funkers.ro) si foarteee curand Tik Tok.

Cum a mers vanzarea de haine in aceasta perioada?

Cred ca fac parte din categoria celor norocosi. Si a celor care actioneaza rapid atunci cand trebuie sa se adapteze la ce se intampla pe piata. In perioada de stare de urgenta, s-a resimtit o scadere brusca de vanzare. Asa ca am inceput sa fabricam masti textile pe care le-am donat cadrelor medicale care ne solicitau acest lucru. Clientii, observand aceste demersuri online de donatie, au fost interesati in a cumpara astfel de masti si combinezoane de protectie. In timpul asta, am gandit o colectie de articole confortabile, adaptabile purtarii la interior care a avut un succes mai mare decat ne asteptam.

Ma identific cu afacerea mea

Da, pentru mine a devenit centrul universului. Este exact cum sunt si eu, adaptabila, tot timpul in schimbare, unica si originala, mizand pe creativitate. Dinamica. Activa. Energica. Funky.

 

Cu drag ,

Georgiana

Blogul BT Mic Blogul BT Mic Blogul BT Mic Blogul BT Mic