btmic.ro
Cumpara de la o afacere mica

Golden Pigs – o afacere cu porcusori “de aur”

Sep 14, 2020

Salut. Sunt Cristi, artist si masterpig la Golden Pigs, business-ul pe care l-am inceput dintr-o intamplare si care ajuns sa fie mica mea aventura antreprenoriala din 2011 pana in prezent.

Toata experienta mea m-a indreptat catre creatia artistica: tatal meu care era pictor, cursurile Scolii de Arte Plastice pe care am urmat-o de mic si Facultatea de Arte din Bucuresti, unde am facut cursuri de arta decorativa si design, sectia sticla. Dar ideea de a face un business a venit intr-o zi cand cautam un cadou pentru un prieten. Stiam ca vreau sa ii iau o pusculita, dar imi doream ceva mai deosebit, cu un design aparte, care sa te faca sa zambesti. Dupa indelungi cautari, mi-am dat seama ca nu voi gasi exact ce imi doresc. Asa a prins viata ideea Golden Pigs - o pusculita diferita de tot ce exista pe piata! Dupa 3-6 luni de dezvoltare de prototipuri, am ajuns la un produs final cu care am iesit pe piata.

Golden Pigs este un produs 100% handmade, o pusculita atipica, ideala pentru cei pasionati de artizanat si un cadou excelent pentru oricine. Ca sa va faceti o idee despre drumul parcurs, un porcusor incepe sa fie creat in atelier, manual, pe roata olarului, iar apoi sta 2-3 saptamani sa se usuce. Abia apoi se aplica culoarea, unii porcusori au nevoie de 3-6 straturi de culoare, iar altii necesita chiar si mai multa munca daca sunt precum cei din colectia Grunge sau de Sticla.

In prezent brandul Golden Pigs contine si alte produse de artizanat precum corpuri de iluminat, lampi si lumanari din ceara de albine – toate lucrate cu atentie si produse manual in Romania.  

Cand pasiunea ti se transforma in realitate si cand clientii se intorc cu mesaje de multumire ca le-ai adus culoare si bucurie prin produsul tau, iti gasesti energia si resursele sa mergi tot inainte.


Cristi, Golden Pigs

Cum a evoluat afacerea mea?

Produsul a prins extraordinar de bine in afara. In primii ani, clientii au fost persoane fizice din Europa si ocazional de pe alte continente. Din 2018 am inceput sa avem primii clienti din Romania, lucrurile au inceput sa prinda contur. Imi amintesc prima comanda mai mare pe care am avut-o, 300 de bucati pentru o companie din Romania. Mi-a luat 2 saptamani sa pictez toti porcusorii si multe nopti ca sa-i ambalez. In 2019 si 2020, am participat la doua targuri importante din afara, Christmas Market din Viena si un targ din Germania, unde am incheiat doua acorduri de distributie pentru Franta/Elvetia si Germania/Austria cu parteneri care ne ajuta sa ducem afacerea la o noua etapa. Iar acum ne pregatim sa lansam primul nostru retail store din tara, in Cluj-Napoca.

Unde poti gasi produsele marca Golden Pigs?

Suntem foarte prezenti in mediul online: site-ul propriu www.goldenpigs.ro, Emag –> Romania, Bulgaria, Polonia, Ungaria, Amazon –> Anglia, Franta, Olanda, Spania, Italia, Canada, USA, Etsy, Facebook sau Instagram. Si in curand, cum ziceam, va asteptam si in magazinul nostru din centrul Clujului.

Ce s-a intamplat cu porcusorii in perioada pandemiei?

In aceasta perioada am resimtit o scadere a vanzarilor, dar am vazut-o ca pe o oportunitate de a reevalua ceea ce facem bine si ceea ce am putea face si mai bine. Avem planuri cu care sa recuperam in scurt timp scaderile din lunile precedente, pregatim noi produse si gandim noi canale de distributie. Si ne-am propus, chiar, ca pana la finalul anului 2021 sa deschidem un magazin de retail intr-una din capitalele europene. 

 

Cu zambetul pe buze,

Cristi

Alte articole