Cumpara de la o afacere mica

Putin si bun – stilul promovat de brutaria Pain Vivant din Galati

sept. 09, 2020

Buna. Sunt Adrian si vreau sa iti povestesc despre Pain Vivant, mica mea brutarie.

Daca acum 10 ani mi-ai fi zis ca o sa am propria mea afacere de proiectare/automatizare, as fi spus zambind “posibil”.  Daca mi-ai fi zis ca o sa imi deschid o brutarie, eu, inginer de meserie, ti-as fi raspuns convins ca sunt povesti, nu are cum. Pe-atunci eram angajat  la o companie din domeniul industrial, am intrat intr-un curs de specializare si am lucrat 3 ani de zile in Franta. Si in acesti ani, am descoperit ce inseamna painea de calitate, 100% naturala, cu gust si coaja crocanta. Si coissantele acelea cu unt care ti se topesc in gura. Savoarea lor langa o cafea buna dimineata!

Dupa 3 ani, m-am intors in Romania si am lucrat in continuare ca inginer, dar imi lipseau gusturile acelea si stilul de viata pe care il au francezii: putin si bun!

 

Cum am trecut de la inginer la brutar/patiser?

Ca orice inginer, eu sunt un om tehnic, asa ca am luat-o metodic. M-am intrebat ce stiu legat de afaceri si ce stiu legat de a face paine si produse de patiserie. Raspunsul a fost simplu: nimic. Am inceput prin a lua cursuri asa incat sa inteleg ce inseamna un plan de afaceri, testare de produs, pe scurt notiuni economice. Apoi am fost o luna la o brutarie in Franta si am asistat la tot procesul de productie. M-am intors si m-am pus pe treaba.

Cum este antreprenoriatul pentru mine?

Pentru mine, este o experienta frumoasa, cu greutati dar mai ales cu satisfactii. In 5 ani am reusit sa ne facem un nume in Galati, sa deschidem doua locatii si sa mentinem o calitate foarte buna a produselor noastre. Daca vorbim de acest an, situatia nu a fost deloc usoara. Si nu este nici acum. Vanzarile au scazut drastic pe perioada restrictiilor din criza sanitara, am fost nevoit sa iau masuri. Livrarea de produse la client si promovarea online prin pagina de Facebook Pain Vivant au inceput sa devina aspecte importante in afacerea mea.

In ultimele doua luni, situatia s-a mai imbunatati putin fata de inceputul pandemiei, dar nu cum ne-am fi dorit. Totusi trendul e crescator. Si asta ne da speranta ca reusim sa ne adaptam noului context de piata.

Ce ma face sa continui zi de zi?

Clientii, in primul rand si aprecierile lor; apoi echipa cu care lucrez. Si, bineinteles, pasiunea pentru gustul bun si sanatos, pasiune pe care incerc sa o transmit celor din jurul meu. Cred eu ca am reusit, mai ales atunci cand clientii imi spun ca simt Parisul cand mananca un croissant de la Pain Vivant!

 

Cu drag,

Adrian

Blogul BT Mic Blogul BT Mic Blogul BT Mic