Cumpara de la o afacere mica

De la convingeri personale la o afacere “fara plastic”

sept. 09, 2020

Salutare! Raluca sunt, din Cluj. O sa iti povestesc cum am inceput afacerea mea “fara plastic” si de ce o consider sensul vietii mele.

Dintotdeauna mi-a placut natura si tot ce m-a adus mai aproape de ea: drumetiile, mersul prin padure, iesirile in natura. Imi place mai ales sentimentul de regasire pe care il am in mijlocul ei. Am constientizat greutatea cu care natura “digera” plasticul, efectul negativ asupra plantelor si animalelor, pe langa efectul inestetic produs de aruncarea la intamplare a obiectelor ce contin plastic. Avand convingerea personala ca actiunea fiecarui om poate duce la schimbare, am incercat sa il evit pe cat posibil. Insa, uitandu-ma in jur, am vazut ca de fapt nici nu ai prea multe optiuni pentru a-l evita. Asa s-a nascut Terrawell, din dragostea pentru mediul inconjurator si dintr-o necesitate personala de a avea un impact pozitiv in natura care ne daruieste atatea lucruri.

 

Cum am inceput?

Am inceput ca magazin online, in care aveam initial aproximativ 70 de tipuri de produse, iar acum, la un an de la deschidere, oferta a crescut la peste 200 de tipuri de produse si ne pregatim sa deschidem si un magazin fizic in centrul Clujului.

Ce gasesti la noi?

De toate, dar care nu contin si nu sunt ambalate in plastic. Vei gasi tot felul de produse pentru viata de zi cu zi: de la bureti de lufa, la pasta de dinti tablete, sampoane solide, cosmetice, sticle si caserole din inox, sacose reutilizabile sau tot felul de perii din lemn sau bambus, cu peri naturali din fibre ale cojii de cocos si multe altele.

Clientii nostri sunt cei mai faini!

Sunt in general persoane care incearca sa aiba un stil de viata cat mai sustenabil, interesate de protejarea naturii. Sunt oameni tare faini, alaturi de care, de multe ori cand vin sa ridice o comanda, te trezesti ca te-ai mai intins vreo jumatate de ora la povesti despre tot felul de subiecte interesante. Si este o motivatie extraordinara sustinerea pe care o primim de la clienti nu doar prin faptul ca au ales sa comande de la noi, dar si prin recomandari, prin faptul ca au dat “sfoara-n tara” despre existenta noastra si ne-au promovat constant.

Ce am incercat prin afacerea mea…

Am trecut de la convingerile personale la actiune, de la vorbe la fapte. Nu e usor. Uneori tare mi-as dori sa ma pot multiplica de vreo 5 ori pentru a putea face fata volumului mare de munca ce trebuie depusa. Dar am satisfactia ca suntem de un real ajutor celor care vor sa traiasca sustenabil si ca usor, usor, contribuim si la schimbarea mentalitatii celor din jurul nostru.

Daca ar fi un lucru pe care l-as recomanda antreprenorilor, indiferent de marimea afacerii, acela ar fi sa incerce sa aiba un impact pozitiv in comunitatea din care fac parte. Si negresit vor aparea si rezultatele!

 

Cu bine,

Raluca

Blogul BT Mic Blogul BT Mic Blogul BT Mic