Buna! Sunt Nusi. De cand ma stiu mi-au placut dulciurile. Hai sa iti povestesc cum am facut din asta o mica afacere.
Am invatat sa fac prajituri de la bunica si de la mama mea. Trebuie sa iti spun ca la noi, in regiunea Banatului, la sfarsitul saptamanii, in fiecare casa se faceau prajituri cu crema de unt, cu multa nuca, foarte delicioase. La fel si la noi. Iar in bunicul meu, un gurmand in ceea ce priveste dulciurile, am avut un aliat care testa si ma sfatuia de fiecare data cand experimentam noi retete de prajituri sau torturi. La 22 de ani lucram deja la o cofetarie unde m-am perfectionat, am lucrat dupa aceea ca sef de productie si incet, incet mi-am dat seama ca vreau locul meu, cu amprenta mea.
Atunci parea un o nebunie stiind investitiile necesare, dar era un vis frumos. Acum este o realitate.
Cum am inceput?
Treptat, dar cu increderea ca ceea ce ofer este de calitate si ca va avea succes. Povestea cofetariei Nusi a inceput in 2016, cu un singur angajat. Iar in prezent echipa minunata cu care lucrez are 23 de angajati, majoritatea cofetari cu experienta sau care au invatat in cadrul firmei, cu totii avand acelasi lucru in comun: pasiunea pentru prajituri si pentru decorarea torturilor.
Unde poti gasi dulciurile noastre?
In cofetaria de pe Bulevardul G-ral Dragalina nr. 43 din Timisoara - avem o gama difersificata de prajituri, torturi, inghetata, produse de patiserie si figurine de martipan. Si o echipa de vanzare la dispozitia ta. Iar pentru comenzile pentru evenimente de companii, nunti, botezuri avem o casa de comenzi in Giroc, pe Strada Timis, nr. 81. Ca zona, deservim Timisoara si imprejurimile. Ne gasesti si in mediul online pe site-ul nostru si pe pagina de Facebook @Cofetaria Nusi.
Dulciurile in pandemie...
Fac viata mai frumoasa, nu-i asa? Glumesc, dar sa stiti ca nu a fost deloc usor. Cu toate evenimentele, nuntile, botezurile anulate, cu toate restrictiile de deplasare, cu restaurantele inchise, vanzarile au scazut puternic. A trebuit sa regandim si sa ne reinventam afacerea, intr-un termen foarte scurt, mai ales pentru ca nu am dorit sa pierdem angajatii.
In plina pandemie, am deschis un punct de vanzare, am avut incredere ca asa putem compensa pierderile generate de lipsa evenimentelor si implicit a comenzilor care ne veneau de acolo. Am regandit afacerea pe vanzarea online, am facut produse noi, spre exemplu: painea casei, cozonaci cu ciocolata, cu nuca si mac. Si s-au facut livrari la domiciliu. Toate astea au adus schimbari in afacere care se mentin si la ora actuala.
Ce ne-a invatat ultima perioada?
Probabil mai multe. Dar din perspectiva afacerii mele, as zice un cuvant: solidaritate. Am vazut-o la angajati, unii fata de altii dar si fata de firma, am vazut-o la clientii care ne-au sprijinit prin comenzi si care ne-au recomandat, am fost la randul nostru solidari cu magazinele cu care colaboram, cu furnizorii. Pentru a iesi cu totii cu bine din contextul actual, ne-am inteles unii pe altii si am gasit solutii.
Ce s-a intamplat cu pasiunea mea de a testa si inova retete noi?
Imagineaza-ti: dupa ce pleaca toata lumea din laborator, singura cu ingredientele, cu amintirea gusturilor din copilarie sau cu idei de noi gusturi, incep sa combin, inovez, creez. A doua zi e degustarea cu echipa si fiecare isi da cu parerea de gust, forma, dupa care punem in aplicare produsul nou. Apoi il punem la degustare catre clientii casei. Ei sunt ca bunicul meu: cei care valideaza daca e bun ceea ce tocmai am creat!
Te astept cu ceva dulce si cu drag,
Nusi