Cumpara de la o afacere mica

Berea AMISTAD – pornita din prietenie

sept. 10, 2020

Salutare! Suntem Catalin, Doru & Bogdan. Si vrem sa iti povestim despre mica noastra afacere de productie de bere artizanala.

De fiecare data cand ne amintim de inceputuri, zambim. Pentru noi, inceputul nu a fost in 2016 cand am lansat oficial micro-beraria AMISTAD, ci cu cativa ani inainte, atunci cand ne-am apucat sa producem prima bere, pe balconul unui aparatament de la etajul 3 din Pantelimon. Si ne-am folosit familia si prietenii pe post de cobai, imbunatatind mereu calitatea berii, experimentand noi sortimente. Iar la un moment dat a aparut ideea unei afaceri din acest hobby.

Ca rasplata pentru incurajarile si recomandarile primite de la prieteni, ne-am numit brandul AMISTAD.

 

Cum se face berea?

E simplu si complex in acelasi timp. Are o formula simpla „Bere artizanala = malt, hamei, drojdie, apa si termene de fabricatie corecte”, dar are o multitudine de ingrediente care ii dau complexitate: pasiunea necesara, ore de munca, experimente si esecuri, tehnologie, invatare continua, inovare. Aceste ingrediente fac diferenta.

Avem acum 13 tipuri diferite de beri artizanale, dar in fiecare an mai experimentam si producem beri noi.

Unde poti sa savurezi o bere buna AMISTAD? 

Berile noastre se regasesc in locatii care vand astfel de produse artizanale, naturale. Suntem prezenti in multe locatii din Bucuresti si in cele mai mari orase din tara, printre cele mai cunoscute fiind The Beers, gradina Eden, Switch Eat, La 100 de beri.

De altfel, ne gasesti si online, la prietenul nostru Berero.ro si suntem prezenti pe Facebook si Instagram: @Amistadbeer.

Berea in vreme de pandemie... 

Prin natura business-ului suntem legati aproape ombilical de sectorul HORECA — de departe canalul principal de vanzari, completat de evenimente live. Desigur, impactul restrictiilor este simtitor. NU am inchis si e un NU mare si hotarat. Ne readaptam si in prezent facem pasii necesari pentru dezvoltarea segmentului de vanzari online. Din punct de vedere al produsului “ bere artizanala”  asteptam o crestere a consumului, cererea de produse artizanale, autentice si de calitate produse in Romania fiind din ce in ce mai mare. Vedem tendinta consumatorului de a se indrepta catre calitate si mai putin catre cantitate.

Ce da sens afacerii voastre? 

Oho! Aici am putea povesti mult. Gandeste-te doar la cate lucruri, si cat de importante, se intampla “la o bere”. Gandeste-te ca cineva, undeva, a legat o prietenie cu un AMISTAD in fata, sau a luat o decizie importanta la rece, sau si-a intalnit jumatatea, si cate si mai cate (!) — asta ne face sa ne ridicam din pat in fiecare dimineata.

 

Cu drag,

Catalin, Doru & Bogdan

Blogul BT Mic Blogul BT Mic Blogul BT Mic Blogul BT Mic