Ai ajuns la finalul rezultatelor

Nu s-au gasit rezultate

Berea AMISTAD – pornită din prietenie

Salutare! Suntem Cătălin, Doru & Bogdan. Și vrem să îți povestim despre mică noastră afacere de producție de bere artizanală.

De fiecare dată când ne amintim de începuturi, zâmbim. Pentru noi, începutul nu a fost în 2016 când am lansat oficial micro-berăria AMISTAD, ci cu câțiva ani înainte, atunci când ne-am apucat să producem prima bere, pe balconul unui aparatament de la etajul 3 din Pantelimon. Și ne-am folosit familia și prietenii pe post de cobai, îmbunătățind mereu calitatea berii, experimentand noi sortimente. Iar la un moment dat a apărut ideea unei afaceri din acest hobby.

Că răsplată pentru încurajările și recomandările primite de la prieteni, ne-am numit brandul AMISTAD.

Cum se face berea?

E simplu și complex în același timp. Are o formulă simplă „Bere artizanală = malt, hamei, drojdie, apă și termene de fabricație corecte”, dar are o multitudine de ingrediente care îi dau complexitate: pasiunea necesară, ore de muncă, experimente și eșecuri, tehnologie, învățare continuă, inovare. Aceste ingrediente fac diferența.

Avem acum 13 tipuri diferite de beri artizanale, dar în fiecare an mai experimentăm și producem beri noi.

Unde poți să savurezi o bere bună AMISTAD? 

Berile noastre se regăsesc în locații care vând astfel de produse artizanale, naturale. Suntem prezenți în multe locații din București și în cele mai mari orașe din țară, printre cele mai cunoscute fiind The Beers, grădina Eden, Switch Eat, La 100 de beri.

De altfel, ne găsești și online, la prietenul nostru Berero.ro și suntem prezenți pe Facebook și Instagram: @Amistadbeer.

Berea în vreme de pandemie... 

Prin natură business-ului suntem legați aproape ombilical de sectorul HORECA — de departe canalul principal de vânzări, completat de evenimente live. Desigur, impactul restricțiilor este simțitor. NU am închis și e un NU mare și hotărât. Ne readaptăm și în prezent facem pașii necesari pentru dezvoltarea segmentului de vânzări online. Din punct de vedere al produsului “ bere artizanală”  așteptăm o creștere a consumului, cererea de produse artizanale, autentice și de calitate produse în România fiind din ce în ce mai mare. Vedem tendința consumatorului de a se îndrepta către calitate și mai puțîn către cantitate.

Ce dă sens afacerii voastre? 

Oho! Aici am putea povești mult. Gândește-te doar la câte lucruri, și cât de importante, se întâmplă “la o bere”. Gândește-te că cineva, undeva, a legat o prietenie cu un AMISTAD în față, sau a luat o decizie importantă la rece, sau și-a întâlnit jumătatea, și câte și mai câte (!) — asta ne face să ne ridicăm din pat în fiecare dimineață.

 

Cu drag,

Cătălin, Doru & Bogdan

Galerie

0%