Cumpara de la o afacere mica

Capsuni cu gust romanesc – marca Las Capsuni

oct. 07, 2020

Salutare! Sunt Stefan si vreau sa iti spun povestea afacerii mele, pe cat de simpla pe atat de… hai sa ii zicem hilara.

Dupa o viata de munca in distributia anvelopelor, cu presiunea vanzarilor si a targetelor, am inceput sa-mi doresc foarte tare sa fac ceva pentru mine si familia mea, sa muncesc pentru mine. Pentru ca deja ne ridicasem o casa in Fierbinti, am decis sa lucram pamantul – aici este prima absurditate pentru ca pana in vara anului 2018 cand am inceput, nu suportam praful, dar sa lucrez EU pamantul...

Dupa ce decizia a fost luata, am inceput sa ma gandesc ce sa cultiv, voiam ceva ce nu cultiva nimeni in zona si asa am ajuns la fructele de padure. Alegerea fructului a fost simpla pentru ca m-am gandit asa: ”Pe ce pune mana prima data un copil daca ii pui in fata un platou cu fructe de padure?” – CLAR pe capsuna. Alegerea brandului a fost si mai simpla avand in vedere ca ferma este in Las’ Fierbinti, nu puteam sa o numim altfel decat Las’ Capsuni.

 

Primul meu an de antreprenoriat?

La 6 luni de la inceperea activitatii, fara sa avem inca vreo productie, am inregistrat o prima paguba, un solar distrus de vant. L-am refacut si am mers mai departe, dar dupa alte 3 luni am suferit o noua paguba de 40.000 de lei, de data aceasta solarul fiind distrus iremediabil. Reactia mea?

Pentru ca am crezut si cred in ceea ce fac, am imprumutat bani si nu doar ca am refacut ceea ce mi-a fost distrus, ci mai mult de atat m-am extins. De altfel motto-ul dupa care ma ghidez este “reusesc sau mor incercand”. Si cred in gasirea de solutii.

Despre capsunile marca Las capsuni…

Am reusit sa facem distributia capsunilor noastre prin reteaua Mega Image si de anul acesta suntem onorati sa facem parte din programul “ Gusturi Romanesti “. Vreau sa iti spun ca pentru a intra in acest program am fost supusi si suntem constant supusi unor controale drastice din punct de vedere al sanatatii alimentare, astfel incat calitatea fructelor noastre este mult peste media produselor similare de pe piata. Iar aceasta calitate, o regasesti in gustul acela de capsuna adevarata.

De aceea, inca mai avem clienti fideli care ne cunosc de cand am inceput primele vanzari prin pagina de Facebook Las’ Capsuni si care vin direct la ferma pentru a cumpara de la noi.

Ce impact au avut masurile de criza sanitara in afacerea mea?

Suntem printre cei care nu se pot plange. Avem 30% din suprafata cultivata in sistem protejat, ceea ce inseamna ca avem o productie timpurie, iar la acest avantaj se adauga faptul ca fructele de capsuni sunt primele fructe romanesti care apar pe piata. Din fericire, criza sanitara pe care o traim a impactat foarte putin pretul si cantitatea vanduta in acest an.

Care este satisfactia mea ca “tanar” antreprenor roman?

Faptul ca am reusit sa pun pe picioare o afacere producand ceva ce place tuturor. Asta este in primul rand. Iar, la un nivel macro, am si sentimentul ca afacerea mea este importanta macar pentru simplul fapt ca anul acesta, pana acum, Romania a importat mai putin cu 10 tone de capsuni decat a importat in 2018, asta inseamna ca am contribuit si eu putin, atat cat am putut, la echilibrarea balantei import/export a tarii mele.

 

Cu drag,

Stefan

Blogul BT Mic Blogul BT Mic Blogul BT Mic Blogul BT Mic