Cumpara de la o afacere mica

Case din lemn – o poveste despre ne-renuntare

sept. 18, 2020

Buna! Sunt Mihnea si o sa iti povestesc despre ambitia mea personala de a continua o idee la care firma unde eram angajat a renuntat, crezand ca nu va avea succes. Si cum am facut o mica afacere de care acum sunt mandru. 

Lucram de 10 ani la o societate care realiza case prefabricate din lemn. Cand firma respectiva a decis sa scoata din oferta acest produs, mi-am dat seama ca eu nu pot renunta. Munca mea, ceea ce faceam in fiecare zi imi devenise pasiune. Atfel, cu ambitie, cu incredere in produs si in mine, mi-am infiintat propria firma de productie de case prefabricate din lemn. Asta se intampla acum 3 ani.

Ce oferim noi?

Eu si toata echipa Ecopanel nu vindem produse. Noi facem case, camine de vis, ecologice si prietenoase cu mediul inconjurator. Poate pentru ca suntem o firma mica, chiar daca avem o experienta profesionala indelungata, tratam fiecare proiect ca fiind proiectul propriei noastre case. Clientii vad acest lucru, atat casele facute de noi, cat si oamenii care locuiesc in ele, devin purtatorii nostri de cuvant, recomandandu-ne prietenilor si cunostintelor.

Imi place sa imi intreb clientii de ce ne-au ales pe noi

Clientii nostri sunt persoane deschise la noutatile din domeniul constructiilor, care inteleg ce inseamna confortul constructiilor ecologice si rapiditate de executie. In plus, sunt persoane interesate atat de sanatatea lor, cat si de impactul asupra mediului inconjurator. De aceea prefera sa aleaga o locuinta ecologica, care are la baza ca element principal lemnul si derivatele sale, mai degraba decat locuintele din BCA si beton. Pe scurt, clientul ne alege pentru ca isi doreste rapiditate, confort termic si respect fata de natura.

Sunt clienti care ne gasesc din online accesand site-ul www.ecopanel.ro sau de pe retelele de socializare unde suntem prezenti, dar cel mai adesea, fie au vazut o casa facuta de noi si isi doresc si ei, fie ajung la noi la recomandarea unui prieten sau a unei cunostinte. 

Cum ne-a fost in ultimele luni?

Ultimele luni au fost mai dificile in privinta contractelor, oamenii temandu-se de a mai investi in visurile lor din cauza incertitudinii financiare. Acest lucru este valabil si pentru clientii nostri din Romania si pentru cei din afara, caci avem contracte cu Italia, Grecia, Cipru, Polonia, tari in care se construieste intensiv pe acest sistem. Totusi, izolarea a adus si timp de reflectie si credem ca pe viitor tot mai multe persoane vor prefera sa aiba propria casa, cu o curte cat de mica, in defavoarea apartamentelor la preturi, uneori, exorbitante.

Care e satisfactia mea ca antreprenor?

Ca am avut ambitia sa fac aceasta afacere, ca facem case de calitate care sunt apreciate in multe tari din lume. Este o mare bucurie cand poti demonstra ca un produs romanesc este foarte bun si util respectand toate standardele de confort si calitate. Dar aceasta afacere imi da si o satisfactie umana profunda: stiu ca am trasformat visul unor oameni in realitate si ca isi traiesc viata in case facute de noi!

 

Cu bine,

Mihnea

Blogul BT Mic Blogul BT Mic Blogul BT Mic Blogul BT Mic Blogul BT Mic