Cumpara de la o afacere mica

De la o carte la o afacere e doar un pas

oct. 08, 2020

Buna! Sunt Olimpia. Pasionata de cand ma stiu de natura, flori, frumos. Dar si de ingrijire si de sanatate. O sa iti povestesc cum am imbinat toate astea intr-o mica afacere.

Mereu mi-au placut plantele cu mirosurile lor parfumate, cu frumusetea culorilor lor, dar si cu beneficiile pe care le au si pe care de multe ori le uitam. Intr o zi am primit o carte despre cum se face sapunul natural si cat de sanatos este pentru piele. M-am hotarat sa fac si eu, iar de la prima transa m-am indragostit de el. In fiecare zi vroiam sa fac un alt tip, cu alte ingrediente.

Eram nerabdatoare sa vad finalitatea, surprinzandu-ma de fiecare data. Odata ce te-ai apucat de facut sapun natural nu te mai opresti. La inceput faceam doar pentru familia mea si prietenii apropiati.

Ei sunt cei care m-au incurajat sa-mi deschid o afacere. Ideea a inceput sa fie tot mai prezenta in mintea mea, dar nu aveam banii necesari pentru investitia initiala. Asa ca am plecat pentru doi ani in Irlanda, am muncit si am strans bani cu gandul ca voi reveni in tara si imi voi indeplini visul de a avea mica mea afacere cu sapunuri si creme naturale.

Din ce sunt sapunurile pe care le produc?

100% ingrediente naturale. Sapunurile mele sunt facute prin metoda "la rece" si au la baza uleiuri si unturi vegetale cu hidrolate din plante din flora spontana a Saschizului, mai exact, din rezervatia Natura 2000. Pe langa plantele si florile salbatice care cresc in mod natural, am cultivat in gradina lavanda, galbenele, menta si lamaita pe care le usuc si fac macerate din diferite uleiuri pe care le folosesc in produsele mele. Colorantii sunt tot naturali din pudre din diverse plante sau argile, iar ca parfumanti folosesc uleiuri esentiale de calitate.

Ce zic clientii despre produsele mele?

In primul rand, trebuie sa spun ca sunt surprinsi. O parte din clienti, cei care testeaza pentru prima data un astfel de sapun, privesc produsul cu oarecare neincredere. Sapunul a fost folosit in trecut nu pentru mirosul acestuia sau mirosul pe care il lasa pe piele, ci exclusiv in scopuri igienice si medicale. Acum oamenii sunt obisnuiti mai degraba cu un miros frumos decat ca un sapun sa aduca beneficii pielii.

Eu imi sfatuiesc clientii si in functie de ce isi doreste fiecare pentru pielea sa, le recomand ce tip de sapun le este mai potrivit. O data ce clientul testeaza, revine sa cumpere, iar asta e satisfactia mea cea mai mare.

Cum am trecut prin perioada de criza sanitara?

Vanzarile in ultimele luni au scazut pe fondul crizei sanitare, cu toate ca am dezvoltat si o gama de sapunuri cu proprietati antibacteriene. Dar in continuare am colaborat cu pensiunile din Saschiz si Sighisoara, in continuare am fost prezenta in online pe pagina Olimpia handmade with love si in continuare am mare incredere in potentialul acestei afaceri. Mai mult, in curand voi deschide magazinul propriu in Saschiz.

Cum merge acum afacerea mea?

Nu ma plang, dar nici nu spun ca e bine. Incasarile sunt inca la un nivel mai scazut. Dar stiu si ca am pus si pun mult suflet in afacerea asta. Prin mentinerea calitatii produselor si prin adaptarea la contextual actual, am incredere ca voi reusi sa imi continui activitatea. Iar un lucru care mi se pare important este ca si romanii incep sa dezvolte cultura de a cumpara de la micii producatori autohtoni, fie ca e vorba de cumparare directa, fie ca e vorba de cumparare din mediul online.

 

Cu drag,

Olimpia

Blogul BT Mic Blogul BT Mic Blogul BT Mic Blogul BT Mic Blogul BT Mic