Cumpara de la o afacere mica

Gameland – de la joaca pe calculator la o afacere cu jocuri video

oct. 07, 2020

Buna, sunt Ionut! Azi o sa iti povestesc despre mica mea afacere: welcome to Gameland!

Am fost de mic pasionat de jocurile pe calculator. Insa am tratat aceasta pasiune ca pe un hobby, cu foarte multe ore dedicate. Acum 4 ani, anumite evenimente personale m-au impins la necesitatea de a lucra de acasa, de a avea un program flexibil. Astfel, cu un capital initial destul de mic, dar cu determinarea de a reusi sa pun pe picioare o afacere, am pornit la drum infiintand magazinul online Gameland.

De ce l-am numit Gameland?

Pentru ca este un taram al jocurilor unde gasesti cam tot ce doresti din acest domeniu: produse electronice, console, accesorii, jocuri video, softuri chiar si reviste de specialitate. Pentru a-ti face o idee mai clara, poti intra pe site-ul www.gameland.store. Mi-am pus ca obiectiv sa ofer doua lucruri: accesibilitate, prin vanzarea la un pret scazut si calitate, prin asigurarea serviciilor post vanzare.

Principala noastra preocupare este sa asiguram un grad de multumire ridicat pe tot procesul, de la o livrare cat mai rapida pana la indrumarea clientului in folosirea produsului si rezolvarea problemelor pe care acesta le intampina. Iar aceste elemente au avut contributia esentiala la modul in care a crescut afacerea mea.

Ce clienti se aventureaza in Gameland?

Nu exista o tipologie speciala a pasionatului de jocuri, clientii nostri provin din toate categoriile de varsta si sociale. Si pentru ca suntem mereu la dispozitia clientilor oferind produse si servicii cu un raport bun calitate-pret, am castigat piata, clienti fideli care ne recomanda si multe, multe review-uri pozitive primite in mediul online ceea ce, intr-un final se concretizeaza in noi clienti.

Cum s-a simtit pandemia in afacerea mea?

Ultimele luni au fost foarte provocatoare, necesitand o mare atentie si reactivitate. Am oscilat de la o crestere a cifrei de afaceri in perioada izolarii la o scadere brusca in perioada imediat urmatoare. Scaderea a fost oprita prin diverse masuri, de la accesarea de noi piete de desfacere, pana la investitii in noi categorii de produse. Ca antreprenor, consider ca trebuie sa fiu pro-activ, mereu atent si gata de adaptare.

In mediul economic au fost si vor mai fi evenimente care surprind, dar scuza unei crize este doar un motiv pentru a justifica lipsa de initiativa.

 

Cu drag,

Ionut

Blogul BT Mic Blogul BT Mic Blogul BT Mic Blogul BT Mic Blogul BT Mic