Cumpara de la o afacere mica

Hainute pentru copii 100% fabricate in Romania

oct. 01, 2020

Salutare. Eu sunt Liliana. Vreau sa iti povestesc despre afacerea mea cu hainute de copii, despre inceputuri, despre obstocole si mai ales despre ce ma motiveaza sa continui pe acest drum.

Brandul Mic Pitic este un nou inceput de poveste dupa mai bine de 15 ani frumosi in asociere sub brandul Piticot, atunci cand am ajuns la concluzia ca imi doresc o afacere in care sa fiu asociat unic. Chiar daca sectorul de productie in Romania nu este usor si mai ales in industria confectiilor, atunci cand produsul finit bucura un copil sau o mamica, eu cred ca merita efortul. In urma cu 18 ani pe piata din Romania nu exista ca si produs fabricat la scara larga caciulita pentru copii.

Diversificarea modelelor s-a produs in timp si datorita calitatii si functionalitatii produsului, de la an la an afacerea a trecut de la o pasiune de apartament la o afacere care s-a dezvoltat frumos.

E drept, Mic Pitic a pornit la drum avand in spate know-how-ul, dar ca orice afacere, a muncit pentru a-si face un nume si pentru a deveni un brand recunoscut pe piata textilelor pentru copii.

 

Ce produse gasesti sub brandul Mic Pitic?

Producem mai multe tipuri de confectii pentru copii, dar produsul majoritar este reprezentat de articolele de acoperit capul copiilor in oricare din cele patru anotimpuri: primavara - caciulite, fesuri, sepcute, bentite; vara - palariute, bandane, baticute; toamna - caciulite captusite; iarna - caciuli, fulare, cagule. Toate produsele noastre sunt 100% fabricate in Romania. 

Care sunt clientii nostri?

In principal avem o clientela formata din magazine stradale din toata tara, care se aprovizioneaza fie direct de la noi prin intermediul comenzilor plasate pe site,  fie prin comenzi telefonice in urma primirii unui catalog in format electronic ce cuprinde  toate modelele colectiei din sezonul respectiv, sau prin intermediul partenerilor nostri din complexul comercial en-gros Dragonul Rosu.

Avem si desfacere en-detail prin cele doua magazine on-line: magazinmicpitic.ro si parteneri pe platforma emag marketplace.

Cum simt eu ca antreprenor mic contextul economic actual?

Din pacate, trecem prin niste vremuri grele, nu ca pana acum ar fi fost usor. De cativa ani vedem o scadere a numarului de afacerilor mici, a comertului stradal, a magazinelor mici de cartier unde intrai si erai prietena cu vanzatoarea, iti vedea copilul crescand, iti recomanda un produs de calitate, mai schimbai o poveste. Acum marile lanturi  de magazine construite in oras chiar cate doua, trei in fiecare cartier au imputinat micile afaceri. Nu mai vorbim de concurenta neloaiala a produselor de slaba calitate sub diferite branduri fabricate in China.

In plus, pandemia a afectat cam toate sectoarele economice. De exemplu, inchiderea scolilor si a gradinitelor a impactat direct productia confectiilor pentru copii. Pentru ce sa mai cumperi caciulite daca nu scoti copilul din casa? Majoritatea clientilor nostri au avut magazinele inchise, orice complex comercial a fost inchis deci vanzarea a fost zero. A fost perioada cu o mare panica si incertitudine, dar am incercat sa ne adaptam situatiei.

In aceste momente este foarte importanta colaborarea si intelegerea reciproca. Datorita partenerului extern care, desi afectat si el la randul lui de pandemie, si-a respectat finalizarea unei comenzi, am reusit sa acoperim o parte din cheltuieli.

In luna aprilie vanzarile on-line ne-au mentinut pe linia de plutire si incet, incet cu reduceri de personal si ajustarea numarului de bucati produse reusim sa mergem mai departe.

Cum stau lucrurile acum?

E greu sa facem in acest moment previziuni. Ceea ce ne este insa clar este ca trebuie sa ne adaptam si sa fim atenti la cerintele atuale ale pietei. Parte din clienti au revenit, cererea este in crestere dar am observat orientarea catre alte tipuri de produse iar noi suntem gata sa le oferim ca intotdeauna la o calitate superioara.

Astfel speram sa ne ramana fideli si pe aceste categorii de produse: body-uri, paturici, saci de dormit, bavete, pantalonasi, colanti.

Ce ma motiveaza si da sens afacerii mele?

In primul rand, faptul ca este o afacere din domeniul productiei insemna satisfactia de a vedea transformarea unei simple idei intr-un produs finit, de calitate, care ulterior este util si creste confortul unui copilas. In al doilea rand, am norocul sa fiu inconjurata de oameni minunati  carora chiar daca le-a fost greu nu au renuntat sa ma sprijine, am facut cu totii sacrificii si facem in continuare. Aceste doua lucruri ma fac sa merg inainte in fiecare zi cu incredere in afacerea mea.

 

Numai bine,

Liliana

Blogul BT Mic Blogul BT Mic