Cumpara de la o afacere mica

Legume si fructe cu radacini romanesti

oct. 01, 2020

Salutare. Sunt Vasile. Si o sa iti spun cateva cuvinte despre afacerea mea de familie: cultivarea legumelor si fructelor, alea bune, cu gust.

Totul a inceput in 2007. Am terminat facultatea de Kinetoterapie, fiind pasionat de sport si de intretinerea corporala. Dar cum in acest domeniu, salariul pe care l-as fi castigat atunci ca incepator mi s-a parut insuficient, m-am gandit ca mi-ar placea sa am afacerea mea. Am revenit acasa, in comuna Leordeni si m-am gandit ce as putea face aici. De unde sa incep. Fiind o zona agricola, m-am hotarat sa incerc acest domeniu.

Asa ca am decis sa investesc in diverse culturi: initial capsuni, apoi tomate, apoi alte legume. An de an am crescut, am investit continuu, am cumparat terenuri, m-am tehnologizat, am diversificat culturile de legume in functie de cerinta pietii si ulterior am investit si intr-o livada. Aceasta este povestea micii mele afaceri agricole, o afacere de familie in care suntem implicati atat eu, cat si sotia, familia Soloiu.

 

Unde gasiti legumele si fructele noastre, romanesti, adevarate?

Produsele noastre se pot cumpara direct de la sursa (adica in comuna Leordeni) sau ne mai gasiti in Piata 16 Februarie din Bucuresti. Acolo vindem capsuni, legume (rosii, ardei, vinete etc), peneni galbeni si rosii. Ce ne bucura este ca in atatia ani am reusit sa avem multi clienti fideli – persoane fizice multumite de calitatea produselor si bineinteles de un pret corect.

Cum ne-a impactat criza sanitara?

Din perspectiva vanzarilor, nu ne-a afectat foarte mult. Suntem norocosi ca aveam o clientela formata, care a cumparat de la noi si in conditiile actuale.

Sigur, la inceputul starii de urgenta ne-a fost mai greu cu organizarea, dar am reusit sa ne adaptam asa incat sa fie cat mai usor pentru clienti sa ajunga la produsele noastre. In plus, am incercat sa mentinem preturile la un nivel scazut si speram ca vom reusi acest lucru si in continuare astfel incat sa satisfacem cerintele clientilor.

Ce ma invata afacrea asta in fiecare zi?

Pentru mine, sa fiu antreprenor a fost si este o scoala de perseverenta, seriozitate, disciplina, efort sustinut si lectia cea mai importanta: adaptarea constanta. Cred ca acestea sunt ingredintele de baza pentru orice afacere.

Ce inseamna pentru mine afacerea mea?

 Este marea mea realizare. Si marea mea pasiune. Imi place ce fac, imi place sa lucrez afara, in natura, cu plantele. In plus simt o reala bucurie cand clientii imi spun ca mananca cu placere legumele si fructele produse de noi. Trebuie sa intelegem ca asa cum se fac la noi, la agricultorii autohtoni, sanatoase, cu grija si cu pasiune, nu vor gasi in alta parte.

 

Cu drag,

Vasile

Blogul BT Mic Blogul BT Mic Blogul BT Mic Blogul BT Mic