Cumpara de la o afacere mica

O mica afacere cu sticla securizata – un tanar antreprenor

sept. 24, 2020

Buna. Sunt Ionut. De cand eram student, adica acum 2 ani, voiam sa am afacerea mea.

Oricat de mica sau de mare. Eram constient ca inainte de a fi mare, trebuie sa incep de la zero. Pentru ca aveam nevoie de bani ca sa imi pot continua studiile, m-am angajat, iar intamplator locul de munca a fost in domeniul sticlei securizate. O data ce am capatat cunostintele necesare si am inteles cu adevarat ce potential are acest sector, mi-am spus: “Acum nu mai sunt la zero. Am cel putin cunostintele si ambitia sa imi fac propria afacere”.

Asa ca acum un an mi-am facut o intreprindere individuala si o marca sugestiva: Usi Plus Sticla.

 

Cu ce ma ocup mai exact?

Vand si montez cam orice tip de produs din sticla securizata: cabine de dus, balustrazi din sticla, usi armonice, culisante sau batante, mobilier din sticla sau copertine. Este o mare varietate de produse care se pot realiza din sticla, iar avantajul oferit clientilor consta in dimensionarea lor pe masura dorita. In plus, desi sunt locat in Ramnicu Valcea, acopar o zona destul de mare, avand clienti in Sibiu, Fagaras, Brasov si Pitesti.

Ca sa iti zic sincer, nu prea refuz lucrari indiferent de zona de unde este clientul – pentru mine orice solicitare inseamna ca cineva are nevoie de produsul meu, iar eu sunt multumit daca reusesc sa ii gasesc solutia potrivita.

Cum a fost sa deschid un business si in mai putin de un an sa vina criza sanitara?

O afacere aflata la inceput face eforturi mari pe mai multe parti sa se promoveze, sa execute lucrarile la o calitate foarte buna pentru a-si face un nume in piata in care activeaza, sa se miste cat mai repede asa incat clientii sa fie multumiti etc. Afacerea incepuse sa mearga, dar o data cu declararea starii de urgenta si apoi de alerta, aceste eforturi care oricum sunt mai mari in primul an de activitate, au trebuit dublate.

Criza a speriat multi antreprenori. Si eu incepusem sa cred ca nu o sa mai mearga nimic, dar am continuat sa ma promovez online, pe site-ul www.usiplussticla.ro si pe Facebook. Iar fiecare client la randul lui m-a recomandat mai departe la rude si prieteni. Sigur ca incasarile au scazut, dar am reusit sa trec peste aceasta perioada fara sa fiu nevoit sa imi opresc activitatea.

Cum imi simt afacerea acum?

Acum sunt cautat zilnic de clienti si potentiali clienti, chiar daca o parte din ei la acest moment solicita doar informatii sau oferte orientative. Nu pot spune ca am o crestere foarte mare, dar sunt multumit deocamdata de cum merg lucrurile. Si deja imi fac planuri pentru a ma extinde si pentru a veni cu noi produse pe aceasta piata.

Am incredere in activitatea pe care o desfasor si cred ca sticla este una din optiunile elegante si rezistente atat in amenajarile interioare cat si in cele exterioare.

 

Cu drag,

Ionut

Blogul BT Mic Blogul BT Mic Blogul BT Mic Blogul BT Mic Blogul BT Mic