Cumpara de la o afacere mica

Paprezzo – pantofii potriviti pentru omul potrivit

sept. 29, 2020

Buna! Suntem Mircea si Andrei. Doi frati, unul cu inclinatii catre sport, celalalt orientat catre cifre, dar amandoi pasionati de a face pantofii perfecti.

Totul a pornit acum aproximativ 8 ani, de la perechea de pantofi pe care a purtat-o Andrei la banchetul de terminare a facultatii. Era facuta la comanda, la un pantofar din Cluj si dupa eveniment a ales sa nu o mai poarte, nefiind foarte incantat de rezultatul final.

Din punct de vedere al comoditatii, pantofii au depasit asteptarile, insa design-ul final era diferit de cel dorit de Andrei. Ajuns acasa la Sighisoara, mama l-a convins sa nu o arunce, sa-i faca o poza si sa o puna pe Okazii.ro, iar spre surprinderea noastra, in urmatoarele doua zile au aparut primii 5-6 doritori.

Asa ne-am dat seama ca exista cerere pentru pantofii pe comanda si ne-am decis sa deschidem o afacere in acest domeniu.

Ce producem, mai exact?

Daca pana acum eram destul de nisati pe incaltamintea de barbati si adoptam stiluri precum Smart Casual, Business, Elegant, în ultimele luni am decis ca este prioritar sa ne indreptam atentia si catre un stil caruia pana acum nu i-am acordat prea multa atentie, mai exact, stilul Sport. Noi ajutam oamenii sa-si gaseasca, sa-si aleaga si sa poarte pantofii potriviti la momentul si in contextul potrivit si le oferim posibilitatea sa-i personalizeze cu absolut tot ce isi doresc.

 Clientii nostri apreciaza faptul ca li se confectioneaza incaltamintea dupa dimensiunile piciorului, fie ca este vorba de pantofi, fie ca este vorba de sneakersi si mai ales faptul ca pot sa aleaga forma, talpa, modelul, culoarea, inscriptionari cu anumite date/ nume/ initiale etc. De asemenea, pot sa-si asorteze pantofii cu alte accesorii, cum ar fi cureaua si chiar portmoneul.

Unde ne gasiti?

Atelierul nostru este in Cluj-Napoca, insa preluam comenzi online atat pe plan national, cat si international. Online ne gasesti pe site-ul nostru și pe majoritatea retelelor: Facebook, Instagram, Youtube etc.

Impactul crizei sanitare in productia noastra

Putem spune ca ultimele luni au fost interesante si foarte provocatoare. Ne-au fortat sa ne adaptam si sa reinventam multe aspecte ale business-ului. Deoarece s-au anulat/ amanat evenimentele, conferintele, oamenii nu au mai considerat prioritara achizitionarea unei perechi de pantofi elegante, am decis sa trecem mai mult pe incaltamintea sport - sneakersi. Chiar si asa vanzarile au fost puternic afectate in perioada aceasta, clientii fiind mai cumpatati in ceea ce priveste cumparaturile de articole fashion.

Deocamdata suntem in intervalele estimate dupa inceputul crizei, insa ne facem cateva griji pentru ceea ce va urma, mai exact, pentru anul viitor. E nevoie sa planificam mult mai bine lucrurile pentru a merge in aceeasi directie cu piata.

Ce ne face sa continuam in acest context?

Credem in mica noastra afacere si mai credem ca suntem datori, ca antreprenori, sa facem tot ceea ce tine de noi astfel incat sa ducem business-ul mai departe. Poate ca uneori nu reusim sa ne adaptam sau sa ne reinventam atat de rapid sau atat de bine precum ne-am propus, dar important este sa putem zice la finalul fiecarei zile: am facut tot ce se putea, tot ce depindea de mine!

 

Cu drag,

Mircea si Andrei

Blogul BT Mic Blogul BT Mic Blogul BT Mic Blogul BT Mic Blogul BT Mic Blogul BT Mic Blogul BT Mic