Cumpara de la o afacere mica

Pasiune si siguranta: echipamente moto marca Alphahead

oct. 01, 2020

Salut! Suntem Alphahead Motorcycle Gear, un brand nascut din pasiunea pentru motociclete.

Eu, Vishal, sunt originar din India, unde mersul pe motocicleta este mai mult decat un hobby, ajungand sa marcheze trecerea unui baiat de la copil la adult. As putea spune ca pe intreg globul, ca multe alte lucruri, pasiunea pentru motociclete a evoluat de la mersul simplu la o plimbare la un stil de viata, fie ca vorbim de mersul zilnic catre munca si acasa, fie ca vorbim despre calatorii catre destinatiile turistice preferate. Iar motociclistul din ziua de azi este mai bine informat si pune mult pret pe accesoriile si echipamentul utilizat ca parte integrata a unei calatorii placute si sigure.

Dupa ce m-am mutat in Romania in 2016, am realizat ca nu exista nici un brand romanesc care sa produca astfel de echipamente.

Ce am gasit insa disponibil pe piata intra mereu intr-una din cele doua categorii: ori marci international recunoscute dar la preturi mari, ori ieftine dar de calitate slaba. Din aceasta nevoie dar si din dorinta de a oferi comunitatii de motociclisti (in crestere) din Romania echipamente de calitate la preturi accesibile a luat nastere in 2018 marca si firma Alphahead. Acest lucru a fost posibil cu ajutorul asociatei mele, Georgeta, care a contribuit la finantarea inceperii  acestei afaceri.

 

Ce accesorii moto producem noi?

Echipamentele moto Alphahead tin cont in procesul de creare si design de cunostintele noastre in domeniu, de feedbackul motociclistilor experimentati si de tendintele pietii. Produsele noastre raspund mai multor cerinte venite din piata: diverse modele de geci si pantaloni de piele in functie de tipul de motor, geci si pantaloni textil in functie de necesitate (oras, touring, de vara), geci si pantaloni denim pentru chopperi, ghete si cizme.

Pe masura ce ne dezvoltam si crestem vom introduce mai multe modele, tinand cont si de recomandarile de la clientii actuali.

Ce e diferit la noi?

Designul modelelor apartine marcii Alphahead si ne asiguram ca folosim materiale de calitate in procesul de productie.  Apoi, clientul trebuie sa se simta special cand vine sa cumpere de la noi, sa aiba o experienta care sa il faca sa revina nu numai datorita calitatii produselor dar si pentru interactiunea cu noi. Clientii nostri apreciaza serviciul nostru de consultanta inainte de vanzare si dupa achizitionarea produselor. Pana la urma un client fericit aduce alti 10 clienti.

De altfel, puteti vedea acest lucru in comentariile si recomandarile de pe pagina noastra de Facebook sau direct pe site-ul nostru. Satisfactia noastra este cand primim poze si mesaje de la clienti care ne multumesc pentru sfaturile primite si produsele cumparate.

Daca esti deja motociclist sau faci acum scoala, te asteptam cu drag in showroom-ul nostru din Pipera Voluntari (B-dul Pipera 4 E-F, etaj 1, cladirea Probel).

Despre experienta in antreprenoriat…

Antreprenoriatul e ca un roller-coaster. Sau, pentru noi, ca mersul pe motor pe serpentinele de pe Transalpina sau Transfagarasan. Trebuie sa fim pregatiti pentru ups and downs, pentru viraje si schimbari de directie, pentru adaptare la conditiile de mers. Asa e si in business. Ultimele luni in timpul crizei sanitare au fost complicate pentru ca toate evenimentele moto din tara si din strainatate la care noi ne promovam au fost anulate.

Dar ne-am adaptat folosind foarte mult curierul pentru livrari si am fost extrem de prezenti in mediul online, in comunitatile de motociclisti si nu numai, oriunde am putut sa ne facem cunoscuti altfel decat prin prezenta fizica. Planurile noastre de extindere si dezvoltare locale si internationale se mentin, doar ne adaptam situatiei actuale din lume din mers.

Cum ne adaptam noi?

Mizam mult pe online. Pe increderea pe care am construit-o deja cu clientii nostri care ne recomanda clienti noi, incredere care se transmite si prin retelele de socializare. Suntem aproape de clienti cu sfaturi si produse de calitate.

Feedbackul clientului ne ajuta sa imbunatatim produsele din mers: prototipam noi modele sau caracteristici, testam, recalibram pana ajungem la produsul care-l face pe client sa zica: “Nu mai e nimeni ca voi!”

 

Cu drag,

Echipa Alphahead

Blogul BT Mic Blogul BT Mic