Cumpara de la o afacere mica

Pensiunea unde te simti ca la bunici la tara

sept. 30, 2020

Buna, sunt Aurelia... sau, cum imi zic cei care ne trec pragul, Rela. Vreau sa-ti povestesc despre un vis transformat in realitate: agro-pensiunea familei noastre.

De mult cochetam cu ideea de a avea o afacere mica de familie, care sa ne aduca venituri suficiente, dar si sa creem un loc in care sa traim cu drag si sa ne crestem nepotii. Am cautat case de vanzare in zona satelor sasesti de prin 2013. Iar faptul ca am ajuns la Cloasterf, langa Viscri, a fost o pura intamplare, deoarece am urmarit un indicator care ne-a atras atentia. Aici am gasit casa cautata, care pentru noi inseamna stabilitate si armonie.

Construita la 1756, avea o curte generoasa, o sura mare (cea mai mare din sat) si teren agricol suficient pentru o mica livada si o gradina de legume. Pentru construirea pensiunii am accesat fonduri europene, dar mai important, ne-am implicat toti din familie: mobilierul pictat cu motive traditionale sasesti a fost facut de socrii si ginere, curtea amenajata si intretinuta de sotul meu, ajutat de mezinul nostru, iar de alegerea decoratiunilor interioare m-am ocupat eu si fiica mea.

Iar in noiembrie 2015 am deschis.

Ce e “altfel” la noi?

Am dorit ca oaspetii sa intre la noi in curte si sa ajunga brusc intr-o insula de relaxare, liniste si armonie. De aceea nu avem nici un televizor la noi in curte. Preferam sa stam de povesti cu oaspetii, decat sa ne conectam la tehnologie, macar pentru cateva momente. Si vedeti... noi nu avem clienti, noi avem oaspeti.

V-am surprins cand am zis fara televizor?

Asta pentru ca de la inceput ne-am dorit ca serviciile noastre sa se adreseze acelor oameni care apreciaza cultura si istoria Transilvaniei, simplitatea vietii de la tara, care doresc sa se intoarca in timp pentru cateva zile. Oferim tot confortul de la oras, dar fara zgomot, graba si stres. Sunt posibilitati in zona de a face excursii in natura, cu bicicleta sau pe jos, sa mergi prin sate, sa te bucuri de aer curat. Dar tot aici poti sa-ti reamintesti un pic de tine, sa reflectezi sau chiar sa stai fara sa faci nimic... viata isi incetineste ritmul.

Ce a facut ca visul sa devina realitate?

Cred ca implicarea familiei, pasiunea, munca, perseverenta, dragostea de frumos si armonie pot trasnforma visele in realitate. Nu doar pentru noi, este valabil pentru oricine. Si ne bucura cand oaspetii se simt bine, cand nu se mai dau plecati sau cand revin cu drag, sa ne revada si sa petreaca cateva zile din viata lor, alaturi de noi. Iar gandurile lor in ceea ce ne priveste se regasesc pe pagina noastra de Facebook sau in comentariile de pe booking.com.

Cum ne-a fost in acest an?

Am avut o perioada mai grea, dar vara cererile de cazare au revenit la un ritm normal. Avem noi reguli de siguranta, nu permitem accesul oaspetilor in spatiile comune inchise si avem avantajul ca toate camerele au acces direct in curte, iar aici mesele sunt aranjate la distante sigure. Din fericire, multi romani au ales sa petreaca mai mult timp in tara si ne-au ales si pe noi in drumurile lor. Iti multumim!

 

Cu drag,

Rela

Blogul BT Mic Blogul BT Mic Blogul BT Mic Blogul BT Mic Blogul BT Mic Blogul BT Mic Blogul BT Mic