Cumpara de la o afacere mica

Prajiturile care opresc timpul in loc – Simply Delicious by Anna

oct. 07, 2020

Buna! Eu sunt Ana si ma simt o norocoasa pentru ca incep fiecare zi exact cum imi doresc: alaturi de pisicile mele si de un om drag, cu o cafea buna, apoi plec spre locul pe care eu il consider a doua casa pentru mine - laboratorul meu de prajituri.

Tatal meu era patiser-cofetar si deseori facea torturi insiropate, ecleruri si checuri cu ciocolata. Acelea erau singurele momente in care imi placea sa stau in bucatarie si il intrebam in continuu: ”Da’ de ce faci asa?”, “Da’ ce pui aici?”, “Si ce face praful asta alb?”, ”Da’ mai e mult pana este gata?”. Si apoi il rugam sa ma ia cu el la serviciu la el, sa vad cum face prajitura mea preferata de atunci, “Sarailia”.  Timpul a trecut si pasiunea mea a ramas undeva in umbra.

Pana acum aproximativ 5 ani cand, la un eveniment, am fost servita cu niste briose atat de bune si de frumos decorate incat, asemeni madeleinelor lui Proust, au facut sa renasca toata acea emotie pe care o simteam facand prajituri. Urmatorii doi ani m-am impartit intre un job full-time pe timp de zi si facut torturi si prajituri pe timp de noapte. Apoi mi-am ales ceea ce eu consider ca este drumul meu in viata: au trecut aproape 5 ani de cand fac prajituri si o fac cu atata pasiune incat am adunat mai bine de 10.000 de ore de prajiturit. “Simply Delicious by Anna”.

Ce e „altfel” la dulciurile noastre?

Produsele noastre se adreseaza oamenilor care apreciaza un dulce-sarat proaspat si de calitate, cu  gusturi si texturi specifice cofetariei traditionale romanesti, dar si cu insertii din rafinamentul cofetariei frantuzesti. Facem atat produse de cofetarie si patiserie artizanala, pe care le vindem chiar la vitrina amenajata langa laboratorul nostru, cat si torturi si prajituri pe comanda. Pe langa faptul ca folosim ingrediente de foarte buna calitate, totul se face manual, chiar si glazurile, cojile de tarte, biscuitii, siropurile si cojile de ecleruri.

Iar produsele obtinute sunt atat de delicioase, incat peste 90% din clientii care le incearca, devin clienti de casa: le recunosc vocea cand vorbim la telefon, cunosc sotul sau sotia, iar copiii lor ma recunosc cand ma vad in cofetarie.

Unde ne gasesti?

Daca vrei sa faci miscare, ne gasesti in Ploiesti, pe strada Clementei, 9A. Daca ai timpul limitat sau vrei sa mai stai putin in pat, ne gasesti pe internet la www.simplydelicious.ro sau pe Facebook Simply Delicious by Anna.

Cum ne-a influentat criza desfasurarea afacerii?

Inceputul anului a fost unul promitator pentru noi si in sfarsit, dupa doi ani de munca continua, cu o zi libera la cateva saptamani, incepusera sa se vada rezultatele. Apoi a venit criza asta, la care nimeni nu se astepta si am sarit de la nunti de sute de persoane pe weekend, la a vedea doi oameni pe strada.

Asta ne-a speriat putin si ne-a indepartat de planurile noastre, dar a trebuit sa ne recalibram si sa ne stabilim prioritatile: sa ne pastram oamenii, sa ne pastram clientii si sa nu aducem bani de acasa. Am respins din start ideea somajului tehnic sau amanarii darilor catre stat, a chiriei sau a ratelor la banca. Si pentru ca le era greu clientilor sa ajunga la noi, am plecat noi catre ei. Am conceput cutiute cu prajituri, cozonaci, checuri cu ciocolata si banane, nuci de casa, cornutele si saratele, pe care le-am dus clientilor acasa sau la birou.

Pe perioada starii de urgenta ne-au aparut doua “divizii” noi in companie, una de call center si una de livrare. Nu e om din echipa noastra care sa nu fi vorbit cu clientii si nu e localitate de langa Ploiesti la care sa nu fi ajuns in acea perioada. Si uite asa ne-am trezit noi dupa 4 luni de criza cautand sa ne marim echipa.

Ce le-as spune antreprenorilor carora le e mai greu poate decat noua

In primul rand, ca este normal sa fie speriati si confuzi, dar trebuie sa-si faca ordine in ganduri si sa adapteze specificul afacerii lor la nevoile actuale ale clientilor. Poate chiar sa vina cu un produs sau serviciu nou, care sa se potriveasca mai bine contextului. Asa cum am avut curajul, forta si nebunia sa pornim afacerea, acelasi curaj si nebunie ne va ajuta sa o reinventam pentru a trece cu bine peste criza.

 

Cu drag,

Ana, creator de dulciuri pur si simplu delicioase

 

P.S. Avem produse 100% romanesti (doar untul si frisca sunt frantuzesti, ciocolata este belgiana, vanilia este din Madagascar, cacao din America de Sud)

Blogul BT Mic Blogul BT Mic Blogul BT Mic Blogul BT Mic Blogul BT Mic