Cumpara de la o afacere mica

Valentin - doctor in calculatoare

oct. 07, 2020

Salutare! Sunt Valentin, IT-ist de 14 ani. Clar povestitul nu este zona mea de confort, dar sa vorbesc despre afacerea mea, o pot face oricand, cu aceeasi pasiune.

Am avut primul calculator in liceu si imi amintesc ca primul lucru pe care l-am facut a fost sa il demontez si sa ii studiez fiecare piesa din unitatea centrala, pentru ca mai apoi sa imi ia cateva saptamani sa il aduc la forma initiala, timp in care le spuneam parintilor ca sigur a fost defect din fabrica.

Acesta a fost primul meu contact cu un calculator. De aici si pana la notiunile de hardware si software a mai  fost doar un pas. Am avut privilegiul de a creste odata cu tehnologia, iar in 2006 am intrat si in lumea business-ului. Fara o infrastructura gandita dinainte, fara niciun business plan, doar cu 2 clienti si o trusa de desfacut unitati. Dar si fara idei preconcepute si cu un mare respect pentru client. De-a lungul celor 14 ani am inteles ca domeniul in care am ales sa lucrez este intr-o permanenta reinventare si ca din pietre mici poti ridica un munte. Asa am ajuns sa creez brandul Service OnLaptop.

Ce facem mai exact?

Pornind de la produse de baza pentru laptop (tastaturi, elemente de carcasa, display etc.) am ajuns in momentul de fata sa putem asigura piese de schimb si reparatii pentru marea majoritate a laptopurilor. Ne-am dezvoltat un stoc permanent de chipseturi necesare pentru reparatiile placilor de baza, astfel incat clientii sa fie multumiti de rapiditatea si operativitatea tehnicienilor nostri.

Suntem foarte usor de gasit in media – brandul nostru a migrat din offline in online, astfel ne putem mandri cu un site web usor de parcurs – www.onlaptop.ro – in care am integrat si magazinul online astfel incat fiecare client sa poata gasi usor produsul necesar.

Cand vine un eveniment asa neprevazut ca pandemia…

Chiar inainte de decretarea starii de urgenta, ma pregateam sa mut activitatea intr-un spatiu nou, mai mare. Au fost momente incerte, grele. Stiam ca pe langa responsabilitatea de a mentiune business-ul, aveam si obligatia morala fata de angajati sa ii asigur ca vom trece impreuna peste aceasta perioada. Si atunci am luat toate masurile de siguranta pentru colegii mei si pentru clienti pentru a putea continua activitatea.

Partea buna este ca era nevoie sa continuam. Firmele s-au readaptat, au trimis oamenii sa lucreze de acasa si, bineinteles, trebuia asigurata o infrastructura. Pentru multi a aparut necesitatea instalarii unui birou acasa si bineinteles a unui laptop functional. Am avut zile in care am lucrat de dimineata pana seara, fara oprire. Stiam ca pentru fiecare client, laptopul lui este o prioritate.

A fost o adevarata provocare pentru noi si inca este, activitatea devenind foarte fluctuanta. Este greu in astfel de momente sa mizezi pe stabilitate. Pana acum am reusit sa gasim solutii concentrandu-ne pe prezent si adaptandu-ne. Si cred cu tarie ca sub presiunea factorilor externi, omul isi aduna toate resursele si devine capabil de lucruri de care nu se credea in stare.

Ce ma face sa muncesc cu aceeasi pasiune dupa 14 ani?

Cel mai important, pentru noi, este rezultatul muncii. Atunci cand putem remedia o problema ce pare imposibil de rezolvat in alta parte.

La un moment dat, a venit in service un client cu o problema ce nu a putut fi rezolvata la alte firme de profil, spunandu-ne ca suntem singura lui speranta! Dupa cateva zile, a fost sunat sa vina sa isi ridice laptopul. Ne-a intrebat temator daca e functional. L-am asigurat ca functioneza la fel de bine ca atunci cand l-a cumparat. Feedbackul primit inca ma alimenteaza pozitiv si astazi “ este ca si cum am fost la 5 doctori care mi-au prescris tratamente diferite, fara rezultate. Si tocmai cand credeam ca nu mai existe solutii, am gasit acel doctor care, cu o reteta simpla, m-a facut bine!”

 

Cu drag,

Valentin, doctor de calculatoare

Blogul BT Mic Blogul BT Mic Blogul BT Mic Blogul BT Mic